Inbouw

service / garantie

Welke mogelijkheden zijn er?

U kunt de apparaten zelf installeren of dit door professionele monteurs laten uitvoeren. De SWS-AR kan echter ook als ‘aanrecht-apparaat’ worden ingezet worden. Vanaf de SWS-GS is vaste inbouw noodzakelijk. In ieder geval geldt er een garantietermijn tot 2 jaar zoals overeengekomen.

Servicediensten

Bij de ‘SWS-AR’ serie is het relatief eenvoudig om de verbruiksonderdelen (zoals voorfilters en membranen) zelfstandig te vervangen. U kunt ook een service-overeenkomst met ons sluiten, dan doen wij dat voor u. Vanaf de ‘SWS-GS’ adviseren wij u deze zeker af te sluiten. Wanneer wij de voorfilters en/of membra(a)(ne)n verwisselen, controleren wij zowel uw apparaat als het geproduceerde water voor wat betreft pH waarde, geleidingswaarde en uitvlokking. Zo bent u ervan verzekerd perfect water te consumeren.

Na een door uzelf uitgevoerde filter- en membraanwisseling kunt u ons een watermonster ter controle toesturen, want het vaststellen van de pH-waarde kan alleen door een gevoelig instrument worden gemeten. Voor de controle van de geleidingswaarde (Microsiemens) en de uitvlokking kunt u bij ons een TDS meter en indicatorvloeistof aanschaffen.

Omdat de (leiding)waterkwaliteit zeer verschillend kan zijn is de opgegeven levensduur van de verbruiksonderdelen (zoals filters en membranen) slechts indicatief. Zodra u merkt dat de hoeveelheid van het geproduceerde water gestaag afneemt, stelt ons daar dan alstublieft op de hoogte.

Hoe minder water u met de apparaten produceert, hoe eerder de verbruiksonderdelen verstopt raken en/of kunnen verkalken. Vooral de membra(a)(n)(en). Daarom adviseren wij u elke dag tenminste 5 liter water te maken. Onze ervaring is dat dit de gemiddelde hoeveelheid is die een volwassen persoon per dag gebruikt.

Garantie

Op de SWS-apparaten, uitgezonderd de verbruiksonderdelen, verleent Swiss Water Systems by Libertarian AG, 2 jaar garantie. Een garantieverlenging is mogelijk.

Wil je meer weten?

Graag maken wij een vrijblijvende offerte voor u. Schrijf ons alstublieft hoe uw persoonlijke systeem eruit mag zien. Vervolgens ontvangt u van ons uw offerte binnen drie werkdagen per e-mail toegestuurd. Bij verdere vragen staan wij u natuurlijk ook graag persoonlijk te woord.