Alkalisch water

(hogere pH-waarde)

Alkalisch of basisch water

Er zijn veel apparaten waarmee alkalisch ofwel basisch water, dat is water met een hoge pH waarde,  kan worden bereid. Deze waarde kan zelfs tot boven de 10 pH zijn. De meningen met betrekking tot alkalisch of basisch water zijn heel verschillend. De één dweept ermee en wil geen ander water meer drinken, de ander waarschuwt ervoor om het voortdurend te consumeren.

Wij beschouwen het uit gewoonte drinken van alkalisch water dáárom voor problematisch, omdat dit water een relatief sterke invloed heeft op ons lichaam. Net zoals alle natuurlijke geneesmiddelen en medische en farmaceutische producten. 

Los van het feit of deze invloed zowel goed of slecht voor ons kan zijn, bestaat er een reëel gevaar, dat ons lichaam met de tijd de capaciteit van zelfregulering verliest en sturing overlaat aan invloeden van buitenaf.

Als aanzet tot zelfheling kan het drinken van alkalisch of basisch water echter zeker zinvol zijn, bijvoorbeeld om een tijdelijke zuur-base onbalans recht te trekken. Ons lichaam moet echter het vermogen behouden eventuele ‘ontsporingen’ in de stofwisseling zelf te corrigeren.

Hoe 'puur' is het water?

Het is belangrijk om te weten dat apparaten die ervoor zijn ontwikkeld om alkalisch water te produceren, niet over de filtercapaciteit kunnen beschikken die normaliter door de producenten wordt beloofd. Niet zelden adverteren zij er zelfs mee dat hun machines in staat zijn om 99,9% van de schadelijke stoffen uit het water te kunnen verwijderen. Waarbij dan ook nog eens alle waardevolle mineralen behouden blijven.

Hoe kan een passief filter de verschillende molecuulgewichten van nutriënten herkennen om nog maar te zwijgen hoe het verschil kan maken tussen schadelijke stoffen en nuttige mineralen? Ook dat is onmogelijk en laat zich bewijzen door een eenvoudige uitvlokkingstest te doen.

De 99,9% zijn veelal gebaseerd op de beperkte mogelijkheden van laboratoria die niet precies kunnen meten of door slechts de groot moleculaire stoffen te meten, die er ook door gewone filters kunnen worden uitgefilterd.

Doordat er aantoonbaar geen betere reinigingscapaciteit is dan via een moleculaire membraan, waarbij een reiniging van >95% mogelijk is, kan logischerwijs een passief filter niet beter reinigen.

In onze webshop bieden wij weliswaar ook een karaf aan waarmee alkalisch water kan worden bereid, wij raden echter af, daarmee gefilterd water voortdurend in grotere hoeveelheden te drinken.

 

De consumptie van 'pggp' , welke door gebruik van de karaf basisch is gemaakt, kan echter als kortstondige therapeutische toepassing, zeker zinvol zijn.

Voor de bereiding van basisch water gebruiken wij ons puur, geënergetiseerd, gestructureerd en cel-toegankelijke water (pggp), waardoor de werking verhoogd is en het niet tot onnodige belasting aan schadelijk stoffen komt.

Uitvoerige informatie hieromtrent kunt u vinden in ons boek als ook in het volgende artikel:

https://www.universitatsmedizin-goettingen.de/alkalisches-wasser-erklaerung-wirkung-vorteile-des-hypes/

Door de membranen in onze apparaten worden ook alle mineralen uit het water gefilterd. Hoewel ons lichaam deze nauwelijks kunnen opnemen omdat zij anorganisch zijn, hechten sommige klanten er waarde aan dat deze in het water voorhanden zijn. Aan deze wens komen wij graag tegemoet door onze mineraliseringsmodule aan te bieden.

Water laten testen

Wij testen graag uw leiding- of flessen water