Waterveredeling

Wat is dat?

'Waarom moet ik iets doen met mijn leidingwater, dat is toch goed?'

Dat is wat wij vaak horen van mensen. De waterbehandeling van de Nederlandse drinkwaterbedrijven is ook zeker niet slecht. Maar, hoe goed is ons drinkwater echt?

In Nederland zijn de bereiding van drinkwater en de kwaliteitseisen van het drinkwater geregeld via de Drinkwaterwet, het Drinkwaterbesluit, de Drinkwaterregeling,
de Regeling materialen en chemicaliën drink- en warmtapwatervoorziening en de Regeling legionellapreventie in drinkwater en warm tapwater. Hierbij moet ten minste worden voldaan aan de vereisten van de Europese Drinkwaterrichtlijn

Dat klinkt allemaal heel gewichtig en vertrouwensvol, toch mogen wij er vraagtekens bijzetten. Want, één van de regels is dat drinkwater betaalbaar moet blijven, alleen, wat is betaalbaar precies? Gevolg is dat de kostprijs een bepalende factor wordt en dat onder de paraplu van de Europese Drinkwaterrichtlijn, normen voor ons drinkwaterbesluit plotseling rekbaar zijn. Uit de landen om ons heen komen berichten dat: "wanneer de hoeveelheden chemische stoffen voor de zuivering van het drinkwater schaars worden of te duur, er 'tijdelijke' verruimingen van de normen moeten worden toegestaan. We weten allemaal maar al te goed hoe het daarna met deze normen zal gaan, ze blijven vaak op een (te) hoog niveau, winst is immers wat aandeelhouders voortdurend drijft.

Hoe het ook is, voordat jouw drinkwater uit jouw kraan komt heeft het een kilometerslange weg afgelegd. Daarvoor zijn en worden verschillende materialen gebruikt: Gegalvaniseerd staal, koper, PVC (polyvinylchloride), CPVC (gechloreerd polyvinylchloride) en PEX (cross-linked polyethyleen). In de regel gaan deze leidingen tot 50 jaar mee. Belangrijker is die kant van de leiding waar ons water doorheen stroomt. Iedereen kent wel de beelden van de aanslag in leidingen als je die doorzaagt, zeker na jaren gebruik. Wat doet dat met jouw water?

Waterveredeling heeft absoluut zin! Los van de verregaande zuivering van het drinkwater gaat die nog een paar stappen verder. Zoals op onze website is te lezen is water méér dan alleen de substantie H2O. Water houdt het geheugen van alle in haar eerder opgeloste stoffen vast en draagt de energie daarvan mee. Puur en gezond water is veel meer dan water dat voldoet aan de wettelijke normen. Het heeft nieuwe en hoge energie nodig, een goede opneembare structuur en moet verlost worden van de negatieve invloeden van bijvoorbeeld zware metalen, chemicaliën en andere opgeloste schadelijke stoffen. Daarnaast zorgen we ervoor dat de pH-waarde op een voor ons lichaam goed niveau komt.

 

Onze stappen in waterveredeling: 

1: 5 micron voorfilter

Het eerste voorfilter zorgt ervoor dat (zichtbare) stoffen die groter zijn dan 5 micron worden tegengehouden: zoals zand, roest, zwevende deeltjes en troebele stoffen

2: Actieve koolstof filter

Filtert het water op o.a. organisch materiaal, trihalomethanen (THM), Tri-ethylamine (TEA), Chloor, ozon, pesticiden en waterstofsulfide

3: 1 micron voorfilter

Filtert alle stoffen die groter zijn dan 1 micron uit het water zoals: zand, roest, zwevende deeltjes, micro plastics en troebele stoffen

4: Membraan

Poriegrootte 0,01 nanometer. Laat alleen delen door die kleiner zijn dan de poriën. Dat wil zeggen dat bacteriën, virussen, nitraten, arsenicum, lood, cadmium, natrium, sulfaten, calcium, magnesium, fosfaten, chloor, fluor, radioactieve substanties (vaak van medische oorsprong), dioxines, achtergebleven organisch materiaal, THM's, pesticide, landbouwgiffen, chemicaliën, micro-plastics, medicijn- en aanverwante resten (drugs), hormonen (anti conceptiepil) etc., waarvan de molecuulgrootte doorgaans groter is, worden tegengehouden. Wij hanteren een zuivering van het water van 95% - 97%.

5 en 6: pH neutralisatie- en energetiseringsmodule

In deze module ondergaat het 'permeaat' zoals het water afkomstig uit het membraan wordt genoemd, een aantal processen. De twee belangrijksten zijn het neutraliseren van de pH- waarde tot ca 6,8 en het energetiseren ervan. 

7: Wervelslang

Om de structuur van het water te herstellen en te verlevendigen wordt gebruik gemaakt van een speciale wervelslang van roestvrij staal. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de techniek die Viktor Schauberger heeft ontdekt en ontwikkeld. 

Optioneel: UV Desinfectielamp 

Speciaal voor mensen die hun systeem veel willen gebruiken voor op reis, adviseren we een UV desinfectielamp. Deze doodt ziektekiemen, sporen en bacteriën, pathogenen en neutraliseert virussen. Heel slim als je bron bijvoorbeeld een beek, meer of rivier is Maar ook gekoppeld aan een buitenlandse waterleiding is het niet onverstandig.

 

Wil je meer weten?

Graag maken wij een vrijblijvende offerte voor u. Schrijf ons alstublieft hoe uw persoonlijke systeem eruit mag zien. Vervolgens ontvangt u van ons uw offerte binnen drie werkdagen per e-mail toegestuurd. Bij verdere vragen staan wij u natuurlijk ook graag persoonlijk te woord.

SWS-GS

SWS-GS

SWS-EB

SWS-EB

SWS-AR24+

SWS-AR24+

SWS-AR12

SWS-AR12

SWS-RK2

SWS-RK2